superkritische co2 extractie

Alle goede ingrediënten in onze extracten blijven behouden. Hiervoor gebruiken we de zeer efficiënte superkritische CO2 extractie, wat leidt tot de allerhoogste kwaliteit PanaCee CBD olie.

 

Wat is superkritische CO2 extractie?

 

Superkritische kooldioxide is een vloeibare toestand van kooldioxide die optreedt wanneer de temperatuur en druk van CO2 beide zijn verhoogd tot, of boven, de kritische punten (druk van 73,9 bar en temperatuur van 31,1 gr. C). Vanwege de lage toxiciteit van superkritische CO2 en de relatief lage temperatuur van deze werkwijze worden de meeste ingrediënten geëxtraheerd met weinig schade. Met andere woorden, een groot aantal gunstige moleculen, die vaak verloren gaan bij andere extractiemethoden, worden bewaard en de extracte concentraten zijn puur.  Dit maakt het de veiligste en meest zachte methode voor extraheren.

 

Dat CO2 een natuurlijke molecule is, dat overal in zuivere vorm in onze omgeving voorkomt, geeft het enorm veel voordeel ten opzichte van alle andere methoden voor het extraheren van plantenextracten.

 

Hoe werkt het?

 

Het winnen van de hennepgrondstoffen wordt uitgevoerd in speciaal ontworpen hoge druk ketels die verbonden zijn met een complex systeem van pompen en afscheiders. Eerst wordt superkritisch CO2 in een vat ingebracht en door een filter gepompt. Zodra de druk wordt vrijgegeven wordt de superkritische CO2 gescheiden van het plantmateriaal. Na het verdampen blijven de cannabinoïden over. Door de superkritische CO2 extractie wordt alleen de zuiverste essentie van de planten geïsoleerd.

 

Superkritisch CO2 extractie systeem
Superkritisch CO2 extractie systeem

Superkritische CO2 extractie is zeer efficiënt en resulteert in extracten die van een hogere kwaliteit zijn dan wanneer er geëxtraheerd word met vloeibare oplosmiddelen. De extracten zijn vrij van oplosmiddel en residuen en mogelijke toxiciteit van het product wordt voorkomen. De werkwijze voldoet aan de hoogste milieunormen.